Vesti

Održan okrugli sto Budućnost mladih u Apatinu

Na okruglom stolu na temu Budućnost mladih u Apatinu u organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Sonta predstavljeni su rezultati projekta Glas mladih u Opštini Apatin, kao i novi Savet za mlade.

Ključni problemi omladinske politike su, kako su istakli u CEKOS-u, nedostatak razvijenih i jakih udruženja mladih i za mlade, kao i to što su aktivnosti mladih mahom vezane za institucije i udruženja u kojima oni nisu najvažniji činioci, već su to odrasli. Sa druge strane, smatraju, još uvek nije dovoljno razvijen sistem stručne podrške potrebama mladih niti sami mladi prepoznaju važnost svega pomenutog.

-Ono što je pred nama kao zadatak u narednom periodu jesu pitanja: gde su mladi, ko treba da brine o mladima i na koji način? Cilj nam je da okupimo sve zainteresovane da se uključe, daju svoje komentare i sugestije i da zajednički dalje kreiramo preporuke za unapređenje omladinske politike na lokalnom nivou - rekao je Nikola Dobrijević iz CEKOS-a.

Kako je naveo Dobrijević predstavnicima institucija, škola, udruženja građana koja se bave mladima predstavljeni su rezultati programa Glas mladih u Opštini Apatin, a bilo je reči i o merama i mogućnostima dalje saradnje.

Formirali smo neformalnu saradničku grupu ljudi koji će se dalje baviti mladima na teritoriji Opštine Apatin. Opštinsko veće je neki dan izglasalo novi Savet za mlade. Doneli smo pojedina strateška rešenja za mlade, koja će se, u praksi, verovatno, menjati – rekao je Dobrijević dodajući kako je glavni zaključak da je potrebno što više vidljivijih aktivnosti u kojima će mladi biti uključeni.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.