Protecta

Naziv projekta: "Građani u službi razvoja lokalne zajednice"

Trajanje projekta: 15. april - 31. oktobar 2019.

Cilj inicijative "Građani u službi razvoja lokalne zajednice" je razvoj lokalne zajednice kroz osnaživanje učešća građana u procesu donošenja odluka, raspodeli i nadzoru javnih finansija. Građani žele da učestvuju u razvoju lokalne zajednice, međutim, nemaju dovoljno iskustva i informacija na koji način bi to učinili. Neophodna je i angažovanost javnog sektora kako bi se stvorili povoljni uslovi i kako bi građani učestvovali u procesu, koji će biti otvoren, efektivan i transparentan.

Specifični ciljevi projekta su:

  •     Kreiranje mehanizama za uključivanje građana u participativni proces – Donošenje Odluke o realizaciji participativnog budžetiranja
  •     Informisanje i podizanje svesti javnosti o participativnom budžetiranju
  •     Jačanje kapaciteta građana i predstavnika mesnih zajednica za učešće u procesu participativnog budžetiranja i prikupljanje informacija

Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA je dobrovoljno, nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano radi ostvarivanja ciljeva izgradnje građanskog društva u Srbiji. PROTECTA-u čine ljudi motivisani svojim ličnim ubeđenjem da postoji velika potreba za građanskim aktivizmom u Srbiji, koji deluje u pravcu zaštite interesa mladih i drugih ciljnih grupa. Ciljevi PROTECTA-e su ohrabrivanje i osnaživanje nezavisnih građanskih i omladinskih inicijativa kroz jačanje kapaciteta i svesti građana, kao i unapređivanje demokratskih procesa na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou i jačanje uloge građana u procesima donošenja odluka.

 

 

Vesti

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.