Uvodni trening - zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju

Od 13. do 15. aprila u Beogradu je organizovan uvodni trening u okviru treće godine Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje. Ovaj program obuhvata finansijsku podršku u implementaciji inicijativa javnog zagovaranja i podršku u osnaživanju zagovaračkih i komunikacionih kapaciteta organizacija civilnog društva.

Lista odobrenih predloga projekata za programsku podršku u okviru Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje

Beogradska otvorena škola (BOŠ) objavljuje Listu odobrenih predloga projekata za programsku podršku u okviru Poziva za projekte za javno zagovaranje i uključivanje građana koji je raspisan na projektu „Aktivni građani - bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju”.

Lista odobrenih predloga projekata za projektnu podršku u okviru Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje

Beogradska otvorena škola (BOŠ) objavljuje Listu odobrenih predloga projekata u okviru Poziva za projekte za javno zagovaranje i uključivanje građana koji je raspisan na projektu „Aktivni građani - bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju”.

Lista predloga projekata koji su prošli u drugu fazu selekcije u okviru Poziva za projekte za javno zagovaranje i uključivanje građana

Beogradska otvorena škola (BOŠ) objavljuje Listu predloga projekata koji su prošli u drugu fazu selekcije u okviru Poziva za projekte za javno zagovaranje i uključivanje građana koji je raspisan na projektu „Aktivni građani - bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“.

Info sesija povodom poziva za podnošenje predloga projekata za javno zagovaranje i uključivanje građana

Dana 09. februara 2021. godine održana je info sesija na kojoj su sve zainteresovane organizacije civilnog društva mogle da dobiju dodatne informacije o Pozivu za podnošenje predloga projekata za javno zagovaranje i uključivanje građana.

Raspisan poziv za projekte za javno zagovaranje i uključivanje građana

Raspisan je poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Programa podrške za javno zagovaranje koji se realizuje na projektu „Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“. Rok za podnošenje prijava je 17. februar 2021. godine.

I Rambo Amadeus u borbi za očuvanje Kraljevice

Rambo Amadeus i Zaječarska inicijativa su osmislili i snimili pesmu i video spot za kampanju očuvanja Spomen park-šume "Kraljevica" u Zaječaru.

Saradnjom do promene: Dodeljene nagrade za pokretače promena 2020. godine

U sredu, 25. novembra 2020. godine, Beogradska otvorena škola (BOŠ), Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE) i Balkanska istraživačka mreža Srbija (BIRN Srbija) dodelili su nagrade pokretačima promena 2020. godine i organizovali dijalog civilnog društva sa ministarkom Čomić.

Dijalog civilnog društva sa ministarkom Čomić

Beogradska otvorena škola (BOŠ), Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE) i Balkanska istraživačka mreža Srbija (BIRN Srbija), uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), organizuju online konferenciju pod nazivom „Dijalog: Saradnjom do promene” u sredu 25. novembra.

Aktivni građani-bolje društvo: Podaci i njihova upotreba u zagovaranju

U okviru projekta „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“, održan je vebinar putem Zoom platforme koji je obuhvatio teme kreiranja podataka i njihove upotrebe u javnom zagovaranju, ali i traženje i dolaženje do podataka.

Kako unaprediti biciklistički saobraćaj u Srbiji?

Ulice za bicikliste su u subotu, 31. oktobra, organizovale tradicionalnu Kritičnu masu, pod simboličkim nazivom Kad je bajs, nek je maskenbal.

Kritična masa: Kad je bajs, nek je maskenbal

Ulice za bicikliste su u subotu, 31. oktobra, organizovale tradicionalnu Kritičnu masu, pod simboličkim nazivom Kad je bajs, nek je maskenbal.

Kraljevo i Bor podržali borbu za bolje informisanje mladih

Gradovi Bor i Kraljevo prvi su gradovi u Srbiji koji će deo sredstava iz lokalnih budžeta izdvojiti za podršku kreiranju sadržaje za mlade. Ova odluka rezultat je zagovaračke inicijative ZA sadržaje za mlade koju je proteklih meseci realizovalo Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres.

Unapređenje usluga socijalne zaštite: Potrebe građana u fokusu

U petak, 30. oktobra sa početkom u 12 časova u prostorijama Pokrajinskog Zavoda Za Socijalnu zaštitu u Novom Sadu, održan je okrugli sto pod nazivom Socijalna zaštita u fokusu Novosađana.

Na putu ka formiranju Saveta za socijalna pitanja u Požegi

U četvrtak , 29. oktobra 2020 godine u Požegi održan je sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave u organizaciji Foruma civilne akcije FORCA koja sprovodi projekat Različiti, jednako važni – Nove usluge za novo doba.

Kako uključiti socijalne zadruge u rešavanje lokalnih problema?

Konferencija Ja sam za socijalno zadrugarstvo u organizaciji Udruženja za lokalni razvoj Kamenica održana je u četvrtak. 29. oktobra. Na konferenciji je potpisan Memorandum za razvoj socijalnog zadrugarstva.

Šta je potrebno da bi se očuvao riblji fond Srbije?

Uspešno je završena prva faza projekta Moj ulov- Naša stvar, kojim Ujedinjeni ribolovci Srbije žele da preispitaju načine prikupljanja, analiziranja i upotrebe podataka o ulovima rekreativnih ribolovaca.

Kakvu Kraljevicu želimo?

U utorak, 27. oktobra Zaječarska inicijativa je organizovala javnu online tribinu, pod nazivom Kakvu Kraljevicu želimo?

Šta izdvaja Bor od ostalih gradova u Srbiji?

Grad Bor prva je lokalna samouprava u Srbiji koja je podržala inicijativu ZA sadržaje za mlade koju je pokrenulo Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres sa ciljem unapređenja informisanja mladih i podsticanja kreiranja sadržaja za mlade.

I Kraljevo prepoznalo značaj medijskih sadržaja za mlade

Čelnici Grada Kraljeva spremni su da podrže inicijativu ZA sadržaje za mlade, koju je pokrenulo Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.