Vesti

„Imam nešto važno da ti kažem” tri četvrtka u decembru

Vođeni pozitivnim iskustvima učesnika prošlogodišnje radionice iz oblasti javnog nastupa, gde su radili na ličnom razvoju, tehnikama osvešćivanja ličnih komunikacionih stilova i definisanju ciljeva javnog zagovaranja, došli smo do zaključka da bi takav tip radionica bio od velike koristi i ovogodišnjim partnerskim organizacijama, ne samo u ostvarivanju projektnih zagovaračkih rezultata, već i u ličnom razvoju, koji je jako važan u aktivizmu, kako aktivisti ne bi izgoreli boreći se sa vetrenjačama.

Balkanska istraživačka mreža BIRN Srbija organizuje radionice tri četvrtka zaredom u decembru za ovogodišnje partnere i Pokretače promena. Izgradnja tzv. rezilijentnosti (u nedostatku prevoda na srpski i kod nas se odomaćila ova reč koja upućuje na neku vrstu kreativne otpornosti) je u poslednjih nekoliko godina trend u podršci aktivističkim organizacijama u celom svetu. Stoga su ovi treninzi upravo namenjeni razvoju veština koje su usmerene na izražavanje i jasno oblikovanje zagovaračkih poruka u odnosu na ciljane javnosti, kako se ne bi rasipala energija.

Nakon treninga, svi zainteresovani mogu imati i mentorsku podršku post-festum sa trenericom Marijom Grujić, sa kojom će raditi na dodatnom razvoju svojih ideja.

 

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.