Vesti

Završni događaj na projektu Aktivni građani – bolje društvo u Dorćol Platz-u 6. aprila u 18 časova

Završni događaj na projektu „Aktivni građani – bolje društvo“ pod nazivom „Sva lica aktivizma“ održaće se u četvrtak, 6. aprila od 18 do 19.30 časova u Dorćol Platz-u.

Ko su aktivni građani koji su menjali društvo u prethodnih pet godina i dali ogroman doprinos rešavanju problema u zajednici, kao i prepoznavanju i ostvarivanju potencijala važnih za lokalni razvoj? Ko su pokretači promena koji su bili među najuspešnijim i najupornijim pojedincima i organizacijama, i koji su svojim inicijativama unapredili živote svojih sugrađana?

Tokom pet godina trajanja projekta, Beogradska otvorena škola je podržala 74 organizacije civilnog društva u svojim naporima da izgrade bolje društvo i nagradila 43 Pokretača promena koji su svojim zalaganjem za poštovanje ljudskih prava i javnog dobra pokrenuli zajednicu. Zahvaljujući njihovim naporima, pokrenula su se 32 grada u Srbiji, od kojih su najaktivniji bili Beograd, Novi Sad, Užice, Niš, Pirot, Kragujevac, ali treba istaći i manje sredine kojima su ovakve aktivnosti od velikog značaja, poput Kuršumlije, Babušnice, Priboja, Ćićevca, Apatina, Dimitrovgrada. Tokom projekta, posebna pažnja posvećena je važnosti povezivanja javnog, poslovnog i civilnog sektora kako bi se ostvarili rezultati koji će dovesti do stvaranja boljeg društva. Kroz partnerstva 31 organizacije sa predstavnicima civilnog sektora, 25 organizacija sa predstavnicima poslovnog, a 23 organizacije sa predstavnicima javnih vlasti, načinjeni su važni koraci ka uspostvljanju dugoročne saradnje u oblastima unapređenja i zaštite ljudskih prava, zaštite životne sredine, razvoja lokalne zajednice, socijalne zaštite.

Na završnom događaju, posetioci će imati priliku da pogledaju filmove o nekim od najupečatljivijih inicijativa i poslušaju njihova iskustva. Događaj će pratiti i izložba fotografija na kojima su ovekovečeni ključni trenuci delovanja organizacija, kao i druženje uz muziku.

Pozivamo vas da nam se pridružite 06. aprila u 18h i da zajedno odamo priznanje svim aktivnim građanima!

Link za prijavu se nalazi na ovom LINKU.

Događaj se organizuje u okviru projekta „Aktivni građani - bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju”, koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) u saradnji sa Fondacijom BFPE za odgovorno društvo (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom Srbija (BIRN).

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.