Vesti

Dijalog o zaštiti mentalnog zdravlja zaposlenih u petak, 9. decembra

U susret Međunarodnom danu ljudskih prava, Centar za emotivnu podršku i prevenciju samoubistva Srce održaće Otvoreni dijalog o zaštiti mentalnog zdravlja zaposlenih. U petak, 9. decembra 2022. godine, od 10 časova u Privrednoj komori Vojvodine (Hajduk Veljkova 11) razgovaraće se o pravu na zaštitu mentalnog zdravlja u radnom okruženju, problemima i potrebama zaposlenih.

Na događaju se očekuje učešće predstavnika Međunarodne organizacije rada (Kancelarija za Srbiju), Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, medicine rada i Novog sindikata zdravstvenih radnika, Privredne komore Vojvodine, koji će dati svoj doprinos inicijativi Bezbednost pre svega. Cilj ove inicijative je osnaživanje, odnosno ohrabrivanje zaposlenih, a posebno onih koji već žive u diskriminaciji, kao i izražavanje vlastitih interesa i razumevanja prava, obaveza i odgovornosti u vezi sa zaštitom mentalnog zdravlja na poslu.

Na događaju će biti predstavljeni i rezultati istraživanja realizovanog u 100 srednjih i velikih firmi u Vojvodini i među 1.700 zaposlenih u poslovnom sektoru.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.