Udruženje PIRGOS

Udruženje Pirgos je profesoinalna nevladina, neprofitna, nepolitička organizacija sa sedištem u Pirotu, registrovana 1998 godine. Pirgos razvija građansko društvo, promoviše demokratske vrednosti I značaj građanskog učešća u razvoju zajednice. Zalažemo se za otvoreno društvo i evropske vrednosti. Pirgos svoje ciljeve ostvaruje kroz saradnju sa partnerima,  lokalnim i regionalnim vlastima, donatorima, institucijama, biznis sektorom i organizacijama iz Srbije i inostranstva.

Projekat „Korak do bezbednosti – korak ka demokratiji“ ima za cilj unapređenje bezbednosti mladih u Pirotu izradom, usvajanjem i primenom Strategije za bezbednost mladih.

Činjenica je da  institucije rade svoj posao u svojoj oblasti, ali da bi se problem bezbednosti mladih sveobuhvatno i strateški rešavao potrebno je sistemsko rešenje –strategija koja će se realizovati saradnjom svih relevantnih aktera.

Zagovaranjem za usvajanje strategije za bezbednost mladih postavljamo osnovu za dugoročno sistemsko rešenje problema bezbednosti mladih. Multi-sektorski tim i nezavisni eksperti će po usvajanju pratiti implementaciju strategije, što će našoj inicijativi omogućiti održivost u sveobuhvatnom rešavanju uzroka i posledica problema.

Vesti

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.

© Beogradska otvorena škola 2019