Grupa Izađi

Naziv projekta: „Umesto prajda - empatija i solidarnost”

Trajanje projekta: 1. aprila - 31. oktobra 2021. godine.

Mesto: Novi Sad

Oblast delovanja: Unapređenje i zaštita ljudskih prava

Cilj projekta „Umesto prajda - ematija i solidarnost” je unapređenje položaja mladih i LGBT osoba u Novom Sadu.

Projekat će uticati na podizanje svesti o problemima LGBT osoba putem organizovanja Nedelje ponosa i narativne foto izložbe, povećaće učešće LGBT osoba u procesima donošenja odluka na lokalu putem uspostavljanja dijaloga između mladih LGBT osoba i relevantnih insittucija i nastojaće da poveća saradnju i uključenost OCD radi doprinosa poboljšanju položaja LGBT osoba putem saradnje u planiranju i sprovođenju Nedelje ponosa. 

Grupa "Izađi" je nastala kao odgovor na potrebu mladih LGB osoba da se druže, udružuju i deluju u svojoj zajednici. Formalno su registrovani 2013. godine, a prvi projekat na temu rada sa LGBT zajednicom započeli 2014.god.  Danas Grupa "Izađi" prvenstveno odgovara na potrebe mladih LGBTI osoba i članova njihovih porodica, užeg društvenog kruga, pa tako i stručnih radnika koji u svom poslu rade sa i za mlade. Njihova misija je društvo u kojem LGBTI osobe imaju mogućnosti da u potpunosti ostvare svoje potencijale, a na tome rade kroz 4 osnovna strateška programa: omladinski rad i edukacija mladih, psihološko savetovalište i edukacija stručnjaka, javno zagovaranje, organizacioni razvoj.


Vesti

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.