POZIV

Program podrške civilnom društvu za javno zagovaranje

Poziv za podnošenje predloga projekata

Traže se glasni, aktivni građani! 

Organizacija ste koja je usmerena na dobrobit svoje zajednice? 
Želite da javnim zagovaranjem doprinesete boljem kvalitetu života vaših sugrađana?
Građani su vam važan saradnik u tom poslu?
Potrebna su vam znanja i veštine javnog zagovaranja i komunikacije koja će vam omogućiti da efikasnije obavljate svoj posao?
Želite da naučite inovativne metode javnog zagovaranja?
Hoćete da naučite kako da pokrenete zajednicu da zajedno sa vama radi na stvaranju boljeg društva?
Onda ste na pravom mestu!

Prijavite se za učešće u Programu podrške civilnom društvu za javno zagovaranje koji Beogradska otvorena škola (BOŠ) sprovodi u saradnji sa Fondacijom BFPE za odgovorno društvo (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN) Srbija.

Program je deo projekta „Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“, koji se realizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Projekat „Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“ teži da doprinese jačanju demokratskog društva u Srbiji, utemeljenog na kulturi učešća u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi.

Šta podrazumeva Program podrške civilnom društvu za javno zagovaranje?

Program se realizuje kroz projektnu podršku koje se obezbeđuju partnerskim organizacijama.

Projektna podrška obuhvata finansijsku podršku projektima javnog zagovaranja i dodatno osnaživanje kapaciteta partnerskih organizacija - projektnih partnera, koje u svom radu primenjuju metode javnog zagovaranja. Potencijalni projektni partneri koji se prijavljuju za ovaj vid podrške mogu predložiti nove projekte ili imati tekuće projekte javnog zagovaranja, za koje su im potrebna dodatna finansijska sredstva i/ili unapređenje kapaciteta. Potencijalne partnerske organizacije mogu da konkurišu za finansijsku podršku u minimalnom iznosu od 10.000 USD i maksimalnom iznosu od 15.000 USD. 

Organizacije su u obavezi da svoje projekte realizuju u periodu od 1. marta do 31. oktobra 2020. godine.

Ovo je drugi poziv u okviru Programa, u okviru koga će biti podržano 10 organizacija civilnog društva.

PREUZMITE POTREBNA DOKUMENTA

Kojim temama se bavimo na Programu podrške civilnom društvu za javno zagovaranje?

Tematske oblasti obuhvaćene ovim Programom su:

  • unapređenje i zaštita ljudskih prava;
  • razvoj lokalne zajednice;
  • zaštita i unapređenje životne sredine i klimatske promene; 
  • druge oblasti od značaja za društvo, u kojima se ostvaruju ciljevi i očekivani rezultati Programa.

Ko može da se prijavi?

Za učešće u Programu mogu se prijaviti organizacije civilnog društva koje su registrovane u skladu sa važećim Zakonom o udruženjima  ili Zakonom o zadužbinama i fondacijama i koje u svojoj zajednici aktivno uključuju građane u svoj rad.

Kako organizacije mogu da se prijave?

Sve prijave za učešće na Programu podrške civilnom društvu za javno zagovaranje se vrše isključivo elektronskim putem preko onlajn platforme javnozagovaranje.bos.rs u okviru PRIJAVNOG FORMULARA. Predlozi projekata koji budu dostavljeni na drugi način neće biti razmatrani.

Sve potrebne informacije o Programu podrške civilnom društvu za javno zagovaranje možete dobiti na informativnom sastanku koji će biti održan u Beogradu, uz organizovan live prenos na društvenim mrežama. Više informacija biće uskoro dostupno na sajtu u kategoriji Vesti.

Sve potrebne informacije o Programu podrške civilnom društvu za javno zagovaranje, projektu Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“ i uslovima za učešće u Programu nalaze se u OVDE.

Tokom trajanja otvorenog poziva zainteresovanim organizacijama na raspolaganju će biti i tim Beogradske otvorene škole putem mejla: javnozagovaranje@bos.rs. Tim Beogradske otvorene škole će davati odgovore na pojedinačna pitanja isključivo putem elektronske pošte. Odgovori na postavljena pitanja, pojašnjenja i druge informacije u vezi sa Pozivom i podnošenjem predloga projekata će se redovno objavljivati na onlajn platformi javnozagovaranje.bos.rs.

Do kada je poziv otvoren?

Rok za podnošenje predloga projekata je 30. januara 2020. godine, do 23 sata i 59 minuta.

Podnošenje predloga projekata nakon postavljenog roka neće biti moguće.

 

IDI NA ONLAJN FORMULAR

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.