Ujedinjeni ribolovci Srbije

Ujedinjeni ribolovci Srbije predstavljaju odgovor na sveopšte uništavanje naših voda. Za opštu nebrigu i javašluk koji traju godinama i koji prete da ugroze našu životnu sredinu, biljni i životinjski svet pogotovo riblji fond i da Srbiju kao zemlju stavi na samo dno civilizovanog sveta po ovim pitanjima.Stoga su i ciljevi našeg udruženja definisani prema ovim problemima koji su godinama stavljani pod tepih i danas imamo naplatu višegodišnjeg nemara i nerada po ovim pitanjima.Ujedinjeni ribolovci Srbije stoga žele svojim aktivnostima da zaustave ove štetne procese i da svojim aktivnostima skrenu pažnju javnosti na ove probleme, ne bi li tako naterali nadležne organe da počnu da rade svoj posao.

Projekat: "Krajnji korisnici – prvi čuvari"

Opšti cilj:

Ispitivanje mogućnost pravljenja okvira za finansijski samoodrživi alternativni oblik nadziranja (zlo)upotrebe vodnih resursa, zasnovan na angažovanju zajednice ribolovaca.

Specifični cilj(evi):

Pokretanje tri inicijative za promenu propisa i prakse – u sferi upravljanja ribarskim područjima, kontrole prometa ribom i nadzora voda. 

Očekivani rezultati:

Utvrđivanje kapaciteta ribolovačke zajednice da učestvuje 1) u kreiranju politike upravljanja vodnim resursima, 2) u procesu nadziranja (zlo)upotrebe resursa; mobilisanje članova zajednice da se uključe u pokretanje incijativa da se promene propisi u vezi sa načinom finansiranja korisnika ribarskih područja i regulisanja prometa ribe iz otvorenih voda, te da se uvede institucija „rendžerske službe“.

 

Vesti

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.

© Beogradska otvorena škola 2019