Vesti

Za bolju budućnost voda Srbije: 13 pitanja o ribolovu i ribolovnim propisima

Radi upoznavanja zajednice ribolovaca sa projektom Moj ulov – naša stvar, kojim se želi unaprediti gazdovanje ribolovnim vodama u Srbiji, Ujedinjeni ribolovci Srbije pripremili su ovog leta za svoje kolege mali kviz – trinaest pitanja o ribolovu i ribolovnim propisima. Mini-testu se trenutno može pristupiti preko sajta organizacije OVDE.  

Proveravajući svoja znanja, ribolovci će imati priliku da ponešto i nauče, a ujedno će pomoći URS-u da bolje planira svoje aktivnosti. Za početak, potrebno je pobuditi interesovanje za probleme koji prate zakonom propisano evidentiranje ulova: podaci koji se dobijaju zasad su oskudni, a dugoročno, ako bi bili pouzdani, mogli bi biti dobar pokazatelj toga kako rade i kako bi trebalo da rade oni koji ribolovne vode dobijaju na korišćenje.  

Rezultati kviza i zaključci koji se iz njih mogu izvesti biće predočeni javnosti početkom avgusta na sajtu i Fejsbuk stranici Ujedinjenih ribolovaca Srbije.

URS je takođe uradio i nekoliko intervjua na temu značaja pouzdanih statistika i praktičnih problemima u prikupljanju podataka sa Ljubomirom Pejčićem – stručnim licem Ribolovačkog saveza Vojvodine (diplomirani ekolog), te ribočuvarima RSV-a Oliverom Adžićem i Branislavom Dailov. Kratki segmenti tih intervjua – rađenih za potrebe URS-ovog projekta Moj ulov – naša stvar – biće uskoro postavljeni na sajt i Fejsbuk stranicu Ujedinjenih ribolovaca Srbije, a deo transkripta razgovora biće objavljen i u prvom avgustovskom broju lista Ribolov.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.