Vesti

Moj ulov - naša stvar: Prvo glas čuvara

Do ribom bogatijih i bolje čuvanih voda – veruju Ujedinjeni ribolovci Srbije – može se doći jedino uz uvažavanje mišljenja ribolovačke zajednice i poznavanje njenih navika. O realnom pritisku na riblji fond mnogo se može saznati analizom evidencije ulova rekreativnih ribolovaca, a o tome da li je način na koji se sada dobijaju informacije efikasan ili ne, te kako se postojeći sistem može unaprediti, dragoceni uvid mogu pružiti i ribočuvari i stručna lica korisnika ribarskih područja (firmi i udruženja kojima su ribolovne vode poverene na upravljanje).

Pred kamerom su za URS o potencijalnom značaju pouzdanih statistika, ali i o praktičnim problemima u prikupljanju podataka pristali da govore Ljubomir Pejčić – stručno lice Ribolovačkog saveza Vojvodine (diplomirani ekolog), te ribočuvari RSV-a Oliver Adžić i Branislav Dailov.  

Kratki segmenti tih intervjua – rađenih za potrebe URS-ovog projekta Moj ulov – naša stvar – biće uskoro postavljeni na sajt i Fejsbuk stranicu Ujedinjenih ribolovaca Srbije, a deo transkripta razgovora biće objavljen i u prvom avgustovskom broju lista Ribolov.

Do tada, URS vas poziva da odgovorite na trinaest pitanja o ribolovu i ribolovnim propisima u okviru njihovog malog kviza kom možete pristupiti ovde.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.