Vesti

Prva TV emisija o održivoj stambenoj politici grada Užica

Udruženje Užički centar za ljudska prava i demokratiju nastavljaju svoju kampanju informisanja građana o lokalnoj politici stanovanja. Fokus kampanje je na podizanju svesti o značaju uključivanja građana u procese donošenja odluka. 

Upravo iz tog razloga, regionalna TV 5 je u sredu 25. avgusta emitovala prvu TV emisiju na temu održive stambene politike o kojoj su govorili Gordana Savić, Vidoje Drndarević, član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku, Zoran Militarov, načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove i Titomir Savić, predsednik Stambene komisije grada Užica.

Ono što nas interesuje je da proces donošenja odluka u ovoj oblasti bude vidljiv kako bi građani dali svoj doprinos i ideje, kako bi se obezbedili stanovi za one kojima je potrebna podrška u stanovanju, istakla je Gordana Savić iz Užičkog centra za ljudska prava i demokratiju.

TV emisiju možete pogledati OVDE. U toku je priprema i snimanje druge epizode Šta građani imaju da kažu o svom pravu na sigurno stanovanje? koja će biti emitovana početkom septembra. 

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.