Vesti

Stanovnici naselja C-16 u Boru predali peticiju GU za formiranje zone 30

Na zahtev stanovnika naselja C-16 u Boru strukovno udruženje za saobraćajno i urbanističko planiranje "Siugurne staze" pokrenulo je peticiju za formiranje u  Zone 30 u ulici Crnovrške brigade.

Peticiju je potisalo 110 građana ovog naselja nakon čega je peticija predata donosiocima odluka u gradskoj upravi Bora. Stanovnici naselja C-16 zahtevaju da deo ulice "Crnovrških Brigada" od broja 2. do broja 8. bude Zona 30 i da se postavi znak opasnosti Deca na putu (I-15), koji označava nailazak na deo puta na kome se često kreću deca (blizina škole, obdaništa, igrališta i sl.). Takođe, ovom peticijom građani zahtevaju da se u blizini igrališta postave i "Prepreke za usporavanje saobraćaja (ležeći policajci)" koji su nekad bili na tom mestu.

Usvajanje peticije bi značilo za stanovnike ovog naselja jer bi se uvođenjem zone 30 smanjio broj saobraćajnih nezgoda, a deca bi mogla da koriste bicikl kao prevozno sredstvo. Uz to uticalo bi se na smanjenje buke i emisije štetnih gasova, koji su direktna posledica smanjenja brzine. 

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.