Vesti

Kako pripremiti kvalitetan podkast?

U okviru Programa jačanja kapaciteta za javno zagovaranje primenom inovativnih metoda zagovaranja partnerske organizacije učestvuju u seriji treninga jačanja kapaciteta koji se tiču ključnih aspekata u javnom zagovaranju. Naredni trening održaće se 12. i 13. jula u Beogradu, i namenjen je jačanju kapaciteta partnerskih organizacija u oblasti postavke i produciranja podkasta.  

U okviru dvognevnog treninga, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa sledećim temama: uvod i kratka istorija podkasta, tipovi i formati podkasta, kratak pregled regionalne scene i razvoja u zadnje dve godine.

Pored toga, na radionici će se govoriti o snimanju i obradi zvuka, biće prikazan rad servisa i softvera za montažu, a u ovim oblastima će se učesnici oprobati i praktičnim radom.

U završnom delu treninga biće reči o distribuciji i hostingu, a partneri će međusobno razmeniti ideje i diskutovati o porukama koje će poslati kroz svoje kampanje javnog zagovaranja primenom znanja iz oblasti upravljanja podkastima.

Agendu treninga možete preuzeti ovde.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.