Vesti

Projekat "Staze urbane mobilnosti" predstavljen u Narodnoj skupštini

Pored ovog projekta Velić je predstavio i ostale projekte udruženja u kojima su korišćeni otvoreni podaci uz pomoć informacionih tehnologija, vizuelizacije i prostorizacije, a s ciljem strateškog upravljanja bezbednošću saobraćaja i urbane mobilnosti. Projekti udruženja Sigurne Staze su u skladu sa ciljem 11 Agende 2030 (Održivi gradovi i zajednice) koji teži uspostavljanju održivih i pristupačnih gradova sa dobrim sistemom javnog prevoza, biciklističkom i pešačkom infrastrukturom i velikim brojem zelenih površina. Takođe, rad udruženja se nadovezuje i na odluku UN o proglašenju Decenije akcije za bezbednost saobraćaja na putevima za period 2021-2030, koja naglašava važnost strateškog planiranja i dugoročnog razmišljanja o bezbednosti u saobraćaju.  

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.