Vesti

Monitoring pozicije i tretiranja deteta u medijima

U jednoj od najvažnijih nedelja za svu decu – nedelji početka školske godine (od 02. do 8. septembra), Prijatelji dece Srbije će uraditi skrining poštovanja dečijih prava u štampanim medijima, a na sajtu decaimediji.com objavljivati dnevne izveštaje.

Kratki izveštaji će obuhvatiti sve najvažnije teme koje se tiču dece u dnevnim novinama (Danas, Blic, Politika, Alo, Kurir, Informer, Dnevni telegraf, i Večernje novosti), kao i u nedeljnicima (Nin, Vreme, Nedeljnik, Novi magazin, Pečat, Ekspres i Ilustrovana politika). Izveštaji će pratiti i informisati javnost o mestima kršenja dečijih prava, i podsticati primere dobre prakse izveštavanja o deci.

Želja nam je da ovim izveštajima apelujemo na novinare i urednike da primereno i u skladu sa zakonskim odredbama izveštavaju o deci, kao i da podignemo svest građana o važnosti zaštite deteta i u medijima, te vas molimo da iste prosleđujete na svoje kontakte!

Za više informacija posetite sajt: decaimediji.com

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.