Vesti

Tribina „Lud, zbunjen ili normalan?“ u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici „MentalHub“ organizovao je tribinu pod nazivom „Lud, zbunjen ili normalan?“ u ponedeljak, 29. avgusta u Kulturnom centru LAB u Novom Sadu.

Tokom tribine, učesnici i posetioci razgovarali su o krizi mentalnog zdravlja, kao i o krizi u sistemu brige o mentalnom zdravlju. Na tribini se razgovaralo o socio-kulturnim faktorima i društvenim trendovima savremenog potrošačkog društva, koji utiču na razvoj ličnosti mladih osoba. Zainteresovani su imali priliku da postave pitanja i diskutuju sa učesnicima, prof. dr Vesnom Gavrilov-Jerković i prof. dr Ivanom Jerkovićem. Moderator tribine je bio Ognjen Janić.

Ovo je prva tribina u okviru projekta „#MojPsiholog – Inicijativa za otvaranje Psihološkog savetovališta grada Novog Sada“, a cilj je da se kroz tribine u okviru ove Inicijative predstave faktori putem kojih se razume važnost otvaranja i postojanja besplatnog Psihološkog savetovališta grada Novog Sada.

Ovakva inicijativa je u skladu sa nalazima istraživanja koji govore da se značajan porast zahteva za psihološkom pomoći beleži kada postoji mogućnost da je ljudi dobiju besplatno kroz savetovališta pri lokalnim zajednicama i da u takvim uslovima pokazuju manju stigmu, veću istrajnost i ređe odustaju od tretmana. Zbog toga su, na samom kraju, posetioci imali priliku da potpišu Peticiju za otvaranje Psihološkog savetovališta grada Novog Sada.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.