Vesti

Okrugli sto u okviru projekta ,,Zajedno smo jači"

Kako je položaj samohranih roditelja u Pirotu krajnje nezadovoljavajući, njihovi problemi i nedostatak regulative biće tema Okruglog stola koji će biti održan u petak 11. oktobra od 17 časova u okviru projekta ,,Zajedno smo jači.“

Okruglom stolu prisustvovaće predstavnici lokalne samouprave Pirot, Centra za socijalni rad, Službe za društvenu brigu o deci i porodici, samohrani roditelji, nevladine organizacije i mediji.

Aktivisti udrženja Žene juga i Udruženja žena „Lav“ su tokom javne kampanje u proteklih pet meseci ukazivali na probleme i izazove sa kojima se suočava većina samohranih roditelja u Pirotu i na neophodnost sagledavanja ove kategorije stanovništva. Samohrani roditelji su „nevidljivi“ u društvu i ne pominju se ni u jednom važnom strateškom dokumentu. Zaključci sa okruglog stola trebalo bi da iniciraju pokretanje izrade nacrta nove Strategije socijalnog razvoja i prepoznavanje samohranih roditelja kao prioritetne kategorije za pomoć i podršku

U cilju podizanja svesti građana i ukazivanja na težak položaj samohranih roditelja, u Pirotu kao jedna od prvih aktivnosti organizovana je akcija deljenja flajera u okviru projekta „Zajedno smo jači“ koje Udruženje žene juga sprovodi u partnerstvu sa Udruženjem žena „Lav“.  Aktivistkinje  i volonteri su pored podele propagandnog materijala iskoristile priliku da na terenu, u direktnom razgovoru sa građanima prikupe što više podataka o ovoj kategoriji stanovništva.

 

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.