Vesti

Završni događaj inicijative #MojPsiholog 23. novembra u Novom Sadu

Završni događaj inicijative #MojPsiholog za otvaranje besplatnog Psihološkog savetovališta, koju je pokrenuo Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici MentalHub, održaće se u sredu, 23. novembra u 12 časova u prostorijama Omladinskog saveza udruženja Novog Sada (OPENS). 

Ovom inicijativom prikupljeno je preko 5000 potpisa podrške za otvaranje Psihološkog savetovališta Grada Novog Sada, ostvarena saradnja sa poslovnom zajednicom i izrađen dokument koji sadrži uputstva i preporuke za otvaranje Psihološkog savetovališta.

Učesnici događaja su prof. dr Vesna Gavrilov Jerković i dr Milica Lazić. Uz moderaciju Ognjena Janića, razgovaraće se o tome zašto je otvaranje psihološkog savetovališta grada Novog Sada važan korak ka transformaciji brige o mentalnom zdravlju u Republici Srbiji, i to u pravcu deinstitucionalizacije, koja između ostalog predstavlja jedan od ključnih ciljeva Programa o zaštiti mentalnog zdravlja u Republici Srbiji za period 2019-2026. godine. Zatim, razmotriće se rezultati istraživanja o potrebama za stručnom psihološkom podrškom na teritoriji RS, o njenoj dostupnosti na teritoriji Novog Sada, kao i o alternativnom modelu koji MentalHub predlaže kako bi se unapredila briga o mentalnom zdravlju stanovništva na lokalnom nivou.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.