Vesti

Promovisanje videa o štetnim sadržajima i lažnim vestima

Užički centar za prava deteta je od avgusta do septembra sprovodio online kampanju promovisanja videa o štetnim sadržajima i lažnim vestima. Ovoj aktivnosti je prethodio set pripremnih aktivnosti kao što su fokus grupe sa mladima, snimanje videa, montiranje i distribucija na društvenim mrežama.

Mladi iz Užica, Kraljeva, Čačka, Zaječara i Inđiji su kreirali 6 videa na teme: Korišćenje medija, Štetan sadržaj, Iskustva sa štetnim sadržajem, Reagovanje na štetan sadržaj, Lažne vesti, Upravljanje štetnim sadržajima i lažnim vestima koji su promovisani na društvenim mrežama. Pored kratkih videa koje možete videti na Facebook stranici Užičkog centra za prava deteta, na Youtube kanalu možete pogledati duže verzije videa na gore navedene teme. 

Aktivnost je realizovana u okviru projekta  „Deca i  mladi u zaštiti od štetnih sadržaja i lažnih vesti“ koji je podržao američki narod putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a u okviru projekta “Aktivni građani – bolje društvo zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje Beogradska otvorena škola u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN) Srbija.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.