Vesti

Projekat ,,Deca i mediji" predstavljen srednjoškolcima iz cele Srbije

Tokom drugog dana Dečije nedelje, na tradicionalnoj Sednici učeničkih parlamenata koja je ove godine održana pod naslovom Deca i mediji - moje pravo na informisanje, izvršna direktorka Prijatelja dece Srbije predstavila je projekat Deca i mediji." 

Sednici je prisustvovalo preko 50 srednjoškolaca - predstavnika učeničkih parlamenata iz cele Srbije, kao i prof. dr Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Ana Marija Viček, državna sekretarka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Maja Zarić, koordinatorka projekata u Ministarstvu kulture i informisanja i Stanislava Vučković, konsultant za socijalno uključivanje i rani razvoj iz UNICEF-a.

Iva Eraković, upoznala je prisutne zvanice iz državnog sektora i decu o inicijativi, te izdavanju publikacije Deca i mediji - Pravilnik protiv zloupotrebe dece u medijske svhre i Kodeks o zaštiti dece od političkih zloupotreba. Posebno je informisala decu o problemo zloupotrebe dece u medijske svhre, te mogućnosti da se sada, putem platforme decaimediji.com informišu o problemu zloupotrebe, a istu prijave i anonimno.


Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.