Vesti

Neophodna nova Strategija socijalne zaštite

Samohrani roditelji u Pirotu dele sudbinu ove kategorije stanovništva na nacionalnom nivou, ne postoji sistemsko rešenje njihovih problema i u neravnopravnom su položaju u odnosu na kompletne porodice. Zbog toga, na lokalnom nivou treba pokrenuti inicijativu da se pristupi izradi Nacrta nove Strategije socijalne zaštite grada Pirota u kojoj bi samohrani roditelji bili prepoznati kao prioritetna kategorija za podršku i pomoć"- zaključili su učesnici Okruglog stola koji su organizovala udruženja Žene juga" i Lav" kao završnu aktivnost u realizaciji projekta Zajedno smo jači."

Učesnici okruglog stola bili su predstavnici lokalne samouprave, Sava Kostić Načelnik odeljenja za vanprivredu, Nadica Adamović šef Odseka društvene brige o deci, Suzana Đorđević Načelnik odeljenja posredovanja i planiranja karijere NSZ filijala Pirot i predstavnici NVO sektora, medija kao i samohrani roditelji.

Oni su se saglasili da svako, u okviru svojih nadležnosti, doprinese boljem sagledavanju samohranih roditelja sa tendencijom da u dogledno vreme ova kategorija stanovništva bude obuhvaćena i drugim strateškim dokumentima Grada Pirota.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.