Vesti

Ulične akcije

U oktobru mesecu projektni tim Užičkog centra za ljudska prava i demokratiju u saradnji sa lokalnim Zagovaračkim timom realizovao je dve lokalne ulične akcije. Tokom uličnih akcija članovi tima i učenici srednjih škola naši volonteri su direktno razgovarali sa građanima na temu lokalne politike zapošljavanja u učešća građana u konsultativnom procesu. Akcije su realizovane u gradu Užicu u gradskoj opštini Sevojno.

Realizatori uličnih akcija su razgovarali sa građanima, delili materijale i motivisali građane da popune ankete sa svojim idejama, sugestijama i predlozima u vezi lokalne politike zapošljavanja. Ulične akcije je medijski pratila ekipa regionalne TV 5 iz Užica. U toku je izrada završnog izveštaja o realizacijia Uličnih akcija I analiza pisanih preporuka koje su građani ostavili na razglednicama /anketama.

Opšti utisak realizatora uličnih akcija je da građani nemaju dovoljno infoprmacija o tome kako se kreira i primenjuje lokalna politika zapošljavanja. Za njih je velika novina to što imaju važnu ulogu u procesu donošenja i primene lokalnih politika.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta  „Lokalne politike zapošljavanja u fokusu aktivnih građana“ koji je podržao američki narod putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a u okviru projekta „Aktivni građani – bolje društvo zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje Beogradska otvorena škola u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN) Srbija.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.