Vesti

Lista odobrenih predloga projekata za projektnu podršku u okviru drugog Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje

Beogradska otvorena škola (BOŠ) objavljuje Listu odobrenih predloga projekata u okviru realizacije druge godine Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje. Program se realizuje u okviru projekta „Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a koji BOŠ sprovodi u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN) Srbije.

BOŠ čestita OCD čiji su predlozi projekata odobreni i zahvaljuje se svim učesnicima koji su podneli svoje predloge. Organizacije koje su prepoznale značaj Programa, a čiji predlozi nisu podržani, biće u mogućnosti i sledeće godine da se odazovu trećem Pozivu.

Odobreni projekti će se realizovati u periodu od 1. marta do 31. oktobra 2020. godine. U nastavku sledi lista podržanih OCD koje su dobile projektnu podršku:

  • Udruženje Užički centar za ljudska prava i demokratiju - Održive lokalne politike stanovanja u fokusu aktivnih građana

  • Udruženje za lokalni razvoj Kamenica - Transformacijski potencijal i efekti četvorogodišnje primene čl. 11 Zakona o zadrugama RS, na razvoj socijalnog preduzetništva u Srbiji

  • Udruženje Forum civilne akcije Forca - Različiti, jednako važni - Nove usluge za novo doba

  • Udruženje građana Ulice za bicikliste - Bicikl je Zakon

  • Ujedinjeni ribolovci Srbije - Moj ulov - naša stvar

  • Kolping Društvo Srbije - Socijalna zaštita u fokusu Novosađana

  • Zaštita potrošača - Poboljšanje propisa u vezi plastičnih kesa i usklađivanje lokalnih odluka o komunalnim uslugama sa izmenama Zakona o zaštiti potrošača

  • Zaječarska inicijativa - Kraljevica za sve nas

  • Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres - ZA kreiranje sadržaja za mlade

  • Labris - organizacija za lezbejska ljudska prava - Raznolikost na radnom mestu

Projektna podrška obuhvata finansijsku podršku projektima javnog zagovaranja i dodatno osnaživanje kapaciteta partnerskih organizacija - projektnih partnera, koje u svom radu primenjuju metode javnog zagovaranja, a realizaciju projekata možete pratiti na platformi Javno zagovaranje.

Sve OCD koje su podnele predloge projekta će do kraja druge nedelje marta dobiti informacije o predlogu projekta koji je poslat - broj poena i komentar članova/ca evaluacione komisije.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.