Vesti

Lista odobrenih predloga projekata za programsku podršku u okviru drugog Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje

Beogradska otvorena škola (BOŠ) objavljuje Listu odobrenih predloga projekata za programsku podršku u okviru realizacije druge godine Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje. Program se realizuje u okviru projekta „Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a koji BOŠ sprovodi u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN) Srbije.

Odobreni projekti će se realizovati u periodu od ­­­­1. aprila do 31. oktobra 2020. godine. U nastavku sledi lista podržanih OCD koje su dobile programsku podršku:

  • Udruženje građana Emblema - Građanin u procesu planiranja i odlučivanja;

  • Akademska inicijativa Forum 10 - Za novu politiku prema mladima u Novom Pazaru;

  • Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije (NARNS) - Ocena je informacija;

  • SKRUG - Liga Roma Romi u popisu 2021;

     

  • Savez proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije Original Srbija - Geografsko poreklo kao razvojni potencijal lokalnih zajednica;

  • Pro.Tok21 - Semafor zagađenja;

  • Šumadijski centar za građanski aktivizam Res Publika - Partneri za javni interes u informisanju;

  • Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) - Podrška samoreprezentaciji srednjoškolaca kao najmlađe kategorije mladih: „Mi smo prisutni, a vi nas ne čujete!“

  • Udruženje Žene na prekretnici - Neiskorišćen kapital: Žene 45+ kao značajan faktor ekonomskog napretka u Republici Srbiji.

Listu odobrenih predloga projekta OCD koje su dobile projektnu podršku, možete pronaći ovde. 

BOŠ čestita OCD čiji su predlozi projekata odobreni i zahvaljuje se svim učesnicima koji su podneli svoje predloge. Organizacije koje su prepoznale značaj Programa, a čiji predlozi nisu podržani projektnom i programskom podrškom, biće u mogućnosti i sledeće godine da se odazovu trećem Pozivu.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.