Vesti

O socijalnoj politici u Požegi kroz video podcast

Nakon što je pokrenuta radio produkcija, u saradnji sa Radio Požegom, FORCA je pokrenula i video podcast produkciju Nova socijalna politika Požege.

Ideja je da se u narednom periodu na inovativan način gledaocima i građanima predstave aktulenosti u vezi sa inicijativom za izmenu socijalne politike u Požegi, a nakon toga da se redovno prati rad na unapređenju i sprovođenju akata.

U prvoj epizodi podcasta gostovao je Mijodrag Bogićević, rukovodilac službe za palijativno zbrinjavanje organizacije Belhospice i tom prilikom predstavio je rad ove organizacije, govorio o uslugama socijalne zaštite koju pruža Belhopsice i predstavio brošuru Zbrinjavanje do poslednjeg daha - Saveti za porodicu obolelog od neizlečive bolesti.

Ovom prilikom Belhospice je donirao udruženjima i ustanovama iz Požege određene količine pelena za odrasle, zaštitnih maski i higijenskih rukavica koje će Forca do kraja nedelje proslediti krajnjim korisnicima preko mreže saradnika, različitih institucija i organizacija civilnog društva.

Snimak podcasta biće objavljen na YouTube kanalu Forca Požega OVDE. Ove aktivnosti deo su intezivne kampanje Nikad nije kasno/rano za novu socijalnu politiku kojom će Forca ozvaničiti inicijativu za usvajanje nove Odluke o pravima i uslugama u socijalnoj zaštiti opštine Požega.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.