Vesti

Jednake šanse za zaposlenje u javnoj upravi

Predstavnik organizacije Opre Roma, Stevica Nikolić, je tokom gostovanja u emisiji "Razglednica" na RTV1 predstavio program Barvalipe koji realizuju u saradnji sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu s ciljem unapređenja položaja i zapošljivosti Roma i Romkinja.

Opre Roma u okviru ovog programa zagovara zapošljavanje minimum 100 visokoobrazovanih Roma i Romkinja u javnoj administraciji i državnoj upravi na strateški važnim radnim mestima. Prisustvo većeg broja Roma u državnoj administraciji bi omogućilo jačanje poverenja romske zajednice u institucije i približavanje rada javne uprave romskoj zajednici.

Podršku u realizaciji ovog programa Opre Roma dobija u okviru projekta "Aktivni građani - bolje društvo" i to kroz kreiranje predloga za javno zagovaranje, unapređenje pregovaračkih sposobnosti, izradu mape moći i analizu zainteresovanih strana i poboljšanje komunikacijskih veština u kampanji javnog zagovaranja.

U Beogradu je u maju otvoren Evropski romski institut za umetnost i kulturu (ERIAC Srbija), kao i novo sedište Fonda za obrazovanje Roma (REF), koji će doprineti unapređenju položaja romske zajednice.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.