Vesti

Prva zajednička vožnja - Pozdravimo grad biciklom

Prva zajednička vožnja sa građanima Loznice pod nazivom ''Pozdravimo grad biciklom'' održana je 29. juna. Ovoj vožnji prethodio je besplatan servis bicikala, koji su članovi udruženja PBD BicikLO pružali onima čiji su dvotočkaši zahtevali manji servis kako bi ispravni došli na prvu zajedničku vožnju. Učešće u ovom događaju u organizaciji PBD BicikLO, a u okviru projekta ''Ciklo grad Loznica'', uzelo je nekoliko desetina Lozničana. Trasa vožnje vodila je od Ulice Jovana Cvijića, preko ulica Svetog Save, Georgija Jakšića, bulevara Dositeja Obradovića i stazom u Ulici Republike Srpske sve do Sportsko - rekreativnog centra Drina. Vožnja je protekla u odličnoj atmosferi i lepom druženju. Kao što smo i pretpostavljali, pokazalo se da u Loznici postoji klica urbanog biciklizma kao i veliki broj građana i građanki koji bi bicikl vrlo rado koristili za svoje svakodnevne potrebe.

Akcija "Pozdravimo grad biciklom" podržao je američki narod putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a u okviru projekta “Aktivni građani – bolje društvo zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje Beogradska otvorena škola u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN) Srbija.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.