Vesti

Virtuelna kancelarija za mlade kreće sa radom u Ćićevcu

U okviru projekta "Na mladima sve(t) ostaje", Udruženje Okular iz Ćićevca je kreiralo sajt koji je zamišljen i uređen u vidu virtuelne kancelarije za mlade (www.virtuelnakancelarijazamlade.com).

U ovom virtuelnom prostoru mladi mogu da pročitaju aktuelne konkurse, najave seminara, oglase za projekte, posao ili stručnu praksu, kao i najvažnije aktuelnosti u Ćićevcu, ali i u čitavoj Srbiji. Ovde se mogu naći i primeri dobre prakse, odnosno upoznati uspešni mladi ljudi i na taj način se dodatno umrežiti. Ideja za kreiranje ovog sajta jeste da se mladima približi rad kancelarija za mlade, omladinska politika i javno zagovaranje.

Zanimljivo je da sadržaj na sajtu pišu i kreiraju mladi aktivisti, koji su prošli treninge medijske pismenosti i novinarstva. Cilj pokretanja ovakvog interaktivnog sadržaja za mlade je pružanje dodatne podrške mladima kroz edukacije na teme omladinske politike i medijske pismenosti, kako bi mladi zajedno radili na poboljšanju njihovog položaja u društvu. Na ovaj način, mladi će aktivno doprinositi svojoj lokalnoj zajednici i zajedno sa donosiocima odluka kreirati svoju budućnost.

Udruženje Okular će u narednom periodu sprovoditi veliki broj aktivnosti koje su posvećene mladima, a neke od njih su:poseta inkluzivnom klubu za mlade, treninzi o medijskoj pismenosti, radionice društvenih igara, pisanje tekstova na portalu za mlade (www.neksecujeglas.com), snimaje video sadržaja o mladima. Za više informacija o organizaciji i aktivnostima koje sprovode, možete posetiti njihov sajt.

 

 

 

 

 

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.