Vesti

Predsednik opštine Kuršumlija podržao inicijativu otvaranja bioskopa

Koliki je značaj bioskopa za kulturu i razvoj lokalne zajednice? Predstavnici udruženja Ad Fines Cultus iz Kuršumlije smatraju da je otvaranje bioskopa važan podsticaj za razvoj kulturnog života u maloj lokalnoj zajednici. Imajući to na umu, grupa mladih okupljena oko udruženja Ad Fines Cultus je prethodnih meseci radila na mobilizaciji građana Kuršumlije i uspostavljanju saradnje sa lokalnim donosiocima odluka kako bi se stvorilo podsticajno okruženje za razvoj kulturnih sadržaja.

Predstavnici Ad Fines Cultus su se tim povodom sastali sa predsednikom opštine Vojimirom Čarapićem 5. oktobra i razgovarali o kulturnim potencijalima Kuršumlije, a posebno o renoviranju, opremanju i ponovnom vraćanju u funkciju bioskopa.

Predsedniku opštine je predata peticija građana čiji potpisi su prikupljani na svirkama i projekciji filma koje je Ad Fines Cultus organizovao tokom letnjeg perioda i kojom građani traže otvaranje bioskopa u Kuršumliji. Predsednik opštine se složio da je gradu više nego potrebna kulturna ustanova kao što je bioskop i najavio da će lokalna samouprava  krenuti sa renoviranjem bioskopske sale početkom sledeće godine!

Kako Lokalni akcioni plan za mlade ističe krajem ove godine, predstavnici Ad Fines Cultusa su imali priliku da daju predloge i sugestije za unapređenje položaj mladih koji bi se mogli naći u novom Akcionom planu. Jedan od predloga je i otvaranje Omladinskog kluba u Kuršumliji na šta je predsednik opštine takođe pozitivno reagovao. 

 

 

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.