Vesti

Konferencija za štampu - kako pomoći Hitnoj pomoći?

Pokret Pravo na život – Meri organizovaće 2. novembra, u Medija centru u Beogradu, sa početkom u 11 časova, konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljeni statistički podaci rada zavoda za hitnu pomoć, kao i analiza sprovedene ankete među građanima i zaposlenih u hitnoj medicinskoj pomoći. Na konferenciji će učestvovati Dejan Zejnula, Uroš Lučić i dr Miodrag Branković.

Zagovaračka inicijativa Pokreta Pravo na život – Meri u proteklih par meseci je nastojala da unapredi postojeća rešenja i regulative vezane za sistem hitne medicinske pomoći.

Direktnom komunikacijom sa građanima, lekarima, udruženjima, sindikatima medicinskih radnika je uočen prostor za unapređenje funkcionisanja hitne pomoći koji bi umnogome unapredio obavljanje delatnosti svih radnika u ovom sektoru zdravstvenog sistema i poboljšao položaj građana i građanki.

Na osnovu prikupljenih informacijama, Pokret Pravo na život - Meri je sproveo opsežno istraživanje koje ukazuje na ozbiljne probleme u načinu funkcionisanja hitne pomoći. U prethodnom periodu su organizovane i brojne ulične akcije na kojima su prikupljani potpisi građana sa zahtevom da se poveća broj terenskih ekipa hitne medicinske pomoći.

Ovom inicijativom, Pokret Pravo na život – Meri nastojao je da analizira i dokumentuje potrebe i izazove u oblasti pružanja hitne medicinske pomoći i izradom analize rada za prethodnu godinu ukaže na neophodna poboljšanja.  Udruženje će nastojati da svojim aktivnostima podstiče građane da se bore za svoja prava, traže odgovornost kad su im ta prava uskraćena kako bi medicinski sektor postao odgovorniji.  

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.