Vesti

BicikLO za Loznicu kao ,,Ciklo grad“

Članovi udruženja PBD BicikLO za sada su organizovali četiri zajedničke vožnje biciklom koje su se realizovale u periodu od juna do septembra meseca.

Prva zajednička vožnja sa građanima Loznice pod nazivom ''Pozdravimo grad biciklom'' održana je 29. juna. Trasa vožnje vodila je od Ulice Jovana Cvijića, preko ulica Svetog Save, Georgija Jakšića, bulevara Dositeja Obradovića i stazom u Ulici Republike Srpske sve do Sportsko - rekreativnog centra Drina. U subotu, 27. jula održana je druga zajednička vožnja sa građanima čija je trasa vodila od Ulice Jovana Cvijića, preko ulica Vojvode Putnika, Patrijarha Pavla, Maksima Gorkog i Kneza Miloša. Treća zajednička vožnja održana je 31. avgusta, sa trasom od do Banje Koviljače i nazad. Poslednja u nizu zajedničkih vožnji relizovana je 14. septembra. Ovoga puta, akcija je organizovana zajedno sa Turističkom organizacijom grada Loznice u okviru tradicionalne manifrstacije ''Pokrenimo točak zdravlja.'' Vozili su se put Tršića, rodnog mesta Vuka Karadžića.

Zajedničku vožnju propratile su i mnoge druge aktivnosti poput besplatnog servisiranja bicikala uoči vožnji kao i akcija podele osvetljenja biciklistima koju su se kretali bez istog, u saradnji sa pripadnicima Odeljenja saobraćajne policije. Ovom akcijom značajno je podignuta svest biciklista o značaju pravilnog osvetljavanja bicikla u uslovima slabe vidljivosti.

Prvog oktobra, PBD BicikLO imalo je priliku da sa zamenikom gradonačelnika, doktorom Radovanom Divinićem, predstavi osnovne ideje i pravce njihovog delovanja koje će doprineti da Loznica postane ,,Ciklo grad.”

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.