Vesti

Zelena šetnja kroz savske blokove u nedelju, 30. oktobra

Centar za eksperimente i urbane studije (CEUS) organizuje drugu po redu Zelenu šetnju u nedelju, 30. oktobra 2022, u 11 časova. Gradovi u kojima živimo nedovoljno su funkcionalni da se nose sa sadašnjim nivoima različitih zagađenja, kao i sa već sasvim vidljivim efektima klimatske krize. Koji je to pravac koji kao društvo treba da izaberemo da bismo razvoj gradova usmerili u pravcu održivosti, zdravlja, dobrobiti žive celine kojoj pripadamo? Kako da razmišljamo o gradovima kao složenim simbiotskim sistemima? Koju sve ulogu u novim gradovima mogu da imaju prirodom inspirisana rešenja? Koji su to dobri primeri koji su već tu, koje treba da prepoznamo i podržimo?

Odgovore na sva ova pitanja saznajte u narednoj šetnji, koju će kroz savske blokove voditi Milja Vuković, iz inicijative Divlji Beograd. Šetnja je besplatna, prijavljivanje je obavezno. Naš savet je da odaberete udobnu obuću i dođete raspoloženi za nova iskustva. Mesto susreta je autobuska stanica u Omladinskih brigada kod picerije Mozzarella (Blok A) u 11.00h.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.