Vesti

Sastanak sa gradskim menadžerom i načelnikom odeljenja za privredu

Na sastanku koji je održan 18. 10. 2019., između predstavnika lokalne samouprave Dejanom Stalovićem (gradskim menadžerom) i Jovanom Miladinovićem (Načelnikom odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj) kao i predstavnika PBD BicikLO, zaključena je buduća saradnja. Predviđeno je da ona traje tokom izrade Strategije o bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznice.

Prepoznata je i korisnost predloženog rešenja od strane našeg udruženja za formiranjem manje zone grada u kojoj bi se sistemom regulatornih mera i smirivanjem saobraćaja unapredio gradski biciklizam a koja bi poslužila kao uzor daljem razvoju biciklističke infrastrukture.

Dogovorena je i dalja saradnja po pitanju razvoja gradskog biciklizma, jer samo zajedničkim snagama možemo do Ciklo grada.

Projekat Ciklo grad” ima za cilj razvoj lokalne zajednice i promociju biciklizma kao održivog vida transporta u gradskom području Loznice.

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.