Vesti

Podrška uvođenju sistema obaveštavanja u slučajevima nestale dece

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa osnivačem Fondacije „Tijana Jurić“ Igorom Jurićem, kako bi razgovarali o pružanju podrške Ministarstva za uvođenje sistema obaveštavanja u slučajevima nestale dece.

Đorđević je rekao da podržava svaki vid zaštite dece od bilo kog oblika nasilja i da Ministarstvo već učestvuje u nekoliko projekata koji su u vezi sa ovom temom.

,,Zaštita dece od svih oblika nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja jeste jedan od prioriteta Vlade. Sva deca moraju da odrastaju u bezbednom okruženju i mora da im se omogući ostvarivanje svih njihovih prava. Ministarstvo je pripremilo Nacrt zakona o pravima deteta i o zaštitniku prava deteta – dečjem ombudsmanu, čije se usvajanje očekuje na jesenjem skupštinskom zasedanju.’’ – rekao je on.

Ministar je dodao da veruje da će ovaj zakon doprineti boljem ostvarivanju dečjih prava i njihovoj zaštiti od nasilja, koje kao država želimo da iskorenimo u našem društvu.

Osnivač Fondacije Igor Jurić naglasio je da je za uvođenje ovog sistema neophodna podrška svih značajnih institucija u zemlji, i da se nada da ona neće izostati ni kada je u pitanju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

,,Verujem da će ovaj sistem brzo zaživeti i da će se time u velikom broju smanjiti tragični slučajevi nestale dece.’’

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.