Vesti

Urađen Predlog praktične politike - PPP

Predlog praktične politike (PPP) sa preporukama za unapređenje inkluzivnog obrazovanja urađen je na osnovu rezultata diskusija sa građanskih foruma u Nišu i on-line ankete građana iz cele Srbije.

PPP sadrži generalno sagledavanje problema, od pravnog okvira do iskustvenih izjava roditelja, dece, nastavnika i predstavnika Inerresorne komisije Grada Niša, a zatim i objedinjene predloge građana koji su sistematizovani i jasno definisani u formi preporuka donosiocima odluka.

Predlog praktične politike sa preporukama biće štampan je u formi brošure i u narednom periodu dostavljen donosiocima odluka i drugim zainteresovanim subjektima, posebno niškim školama i lokalnim institucijima.

Izrada Predloga praktične politike (PPP) realizovana je u okviru programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje i projekta „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.