Vesti

Završna konferencija: Inkluzivnim obrazovanjem do inkluzivnog društva

U Media i reform centru u Nišu održana je konferencija za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati aktivnosti u okviru projekta Inkluzivnim obrazovanjem do inkluzivnog društva."

Rezultate projekta predstavili su Jovan Marinković, rukovodilac projekta, Dušan Vlajić, koordinator projekta i Anastasija Pavlović, učesnica na projektu.

Projekat Inkluzivnim obrazovanjem do inkluzivnog društva" počeo je aprila 2019. godine i traje do kraja oktobra 2019. godine. Za proteklih sedam meseci urađena je on-line anketa sa građanima na temu inkluzivnog obrazovanja u kojoj je učestvovalo 220 ispitanika iz 46 gradova širom Srbije.

Osmišljena je i inkluzivna predstava koju su uvežbali i odigrali aktivisti Otvorenog kluba. Predstava (Ne)Inkluzivna priča" odigrana je premijerno na Filozofskom fakultetu u Nišu, u parku Sveti Sava, Osnovnoj školi Učitelj Tasa", Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i u okviru Dečije nedelje u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić" u Niškoj banji.

Nakon izvođenja svake predstave, realizovan je građanski forum na kome su učesnici iznosili mišljenja, sugestije, stavove u vezi inkluzivnog obrazovanja.

Rezultati on-line ankete i diskusije učesnika na građanskim forumima poslužili su kao osnov za izradu brošure Predlog praktične politike koja će biti uručena donosiocima odluka.

Projekat Inkluzivnim obrazovanjem do inkluzivnog društva" podržao je američki narod putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a u okviru projekta Aktivni građani – bolje društvo zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje Beogradska otvorena škola u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN) Srbija.

Konferencija za novinare realizovana je u okviru programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje i projekta „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.