Vesti

Predstava (Ne)Inkluzivna priča

Kakav je odnos društva prema deci sa smetnjama u razvoju, onima koja imaju neku vrstu invaliditeta, a svojim izgledom ili ponašanjem drugačiji su od ostalih? U kakvim porodicama odrastaju i šta doživljavaju od svojih vršnjaka? To bi, ukratko, bila suština onoga čime se bavi predstava „(Ne)Inkluzivna priča“,  nastala u okviru projekta „Inkluzivnim obrazovanjem do inkluzivnog društva“.

U predstavi glume aktivisti Društva za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub koji su organizovani kroz Omladinsku mrežu. Nastala je tokom tridesetak radionica u proteklih nekoliko meseci, do sada je izvedena pet puta: premijerno na Filozofskom fakultetu u Nišu, u parku Sveti Sava, Osnovnoj školi „Učitelj Tasa“, Regionalnom centru i u okviru Dečije nedelje u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj banji. Predstava traje malo više od 10 minuta.

Link ka predstavi dostupan vam je OVDE.

Predstava je realizovana u okviru programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje i projekta „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.