Vesti

Potpišite peticiju „ZA sadržaje za mlade“

Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres prikuplja potpise za online peticiju ZA sadržaje za mlade. Cilj peticije je da se gradovi i opštine obavežu da na informisanje mladih usmere više budžetskih sredstava. Peticiju je moguće potpisati na ovom linku.

Gradovi i opštine, naime, izdvajaju značajna sredstva za sufinansiranje projekta iz oblasti javnog informisanja. Međutim, vrlo mali procenat tog novca namenjen je informisanju mladih. U 10 gradova i opština (Bor, Čačak, Loznica, Kruševac, Kraljevo, Raška, Sremska Mitrovica, Šabac, Varvarin i Vrnjačka Banja) za dve godine je medijima raspodeljeno ukupno 283.392.000 dinara.

Mladi uzrasta od 15 do 30 godina čine 16,5 % stanovništva u ovih 10  lokalnih sredina, a tek 5,67% tih sredstava bilo namenjeno informisanju mladih.

Cilj inicijative je da se u lokalnim budžetima obezbede sredstva za kreiranje medijskih sadržaja za mlade, da se u informisanje mladih uloži više nego što je to bio slučaj do sada.

Zagovaračka inicijativa ZA sadržaje za mlade sprovodi se u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“ koji realizuje BOŠ uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.