Vesti

Poverenik na strani građana

Inicijativa slobodnih građana je prethodnih meseci uputila nekoliko zahteva za pristup informacijama od javnog značaja zdravstvenim ustanovama u Novom Pazaru. Uprkos tome, Opšta bolnica i dalje nije dostavila tražene informacije o procedurama zapošljavanja, planovima rada i izveštajima o radu u proteklih godinu dana.

Poverenik za informacije od javnog značaja je 12. avgusta doneo tri rešenja kojim se nalaže Opštoj bolnici Novi Pazar da, bez odlaganja, a najkasnije u roku od osam dana po prijemu rešenja, odluči, odnosno postupi, po zahtevu Udruženja Inicijative slobodnih građana. Takođe, Opšta bolnica je u obavezi i da u roku od deset dana po prijemu rešenja obavesti Poverenika o postupanju u vezi sa zahtevom Udruženja. U skladu sa rešenjima Poverenika, Opšta bolnica je trebala da do kraja avgusta učiniti tražene informacije javnim, odnosno postupiti po zahtevima Inicijative slobodnih građana, a u suprotnom su moguće kaznene mere koje u nastavku postupka može izdati Poverenik. Uprkos svemu navedenom Opšta bolnica se nije oglasila i učinila tražene informacije dostupnim.

Inicijativa slobodnih građana poziva sve građane da im se obrate ukoliko imaju probleme prilikom dobijanja usluga od strane Opšte bolnice u Novom Pazaru kako bi pronašli način da se što pre isprave neregularnosti u radu ove zdravstvene ustanove. Rešenja kojim je Poverenik podržao legitimne zahteve građana možete preuzeti u nastavku:

Rešenje 1

Rešenje 2

Rešenje 3

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.