Vesti

Aktivni građani: bolje društvo - Poziv za podnošenje predloga projekata

Beogradska otvorena škola u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost i Balkanskom istraživačkom mrežom Srbije raspisuje Poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranjeProgram se realizuje u okviru projekta „Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). 

Program podrške civilnom društvu za javno zagovaranje podrazumeva projektnu podrškuProjektna podrška obuhvata finansijsku podršku projektima javnog zagovaranja i dodatno osnaživanje kapaciteta partnerskih organizacija - projektnih partnera, koje u svom radu primenjuju metode javnog zagovaranja. Potencijalni projektni partneri koji se prijavljuju za ovaj vid podrške mogu predložiti nove projekte ili imati tekuće projekte javnog zagovaranja, za koje su im potrebna dodatna finansijska sredstva i/ili unapređenje kapaciteta. Potencijalne partnerske organizacije mogu da konkurišu za finansijsku podršku u minimalnom iznosu od 10.000 USD i maksimalnom iznosu od 15.000 USD. 

Organizacije su u obavezi da svoje projekte realizuju u periodu od 1. marta do 31. oktobra 2020. godine.

Program podrške organizacijama civilnog društva za javno zagovaranje je pokrenut sa ciljem da unapredi prakse javnog zagovaranja u Srbiji i približi građanima aktivnosti javnog zagovaranja organizacija civilnog društva. Program podstiče organizacije civilnog društva na inovativni pristup osmišljavanju i sprovođenju kampanja javnog zagovaranja i izgradnju sopstvenih kapaciteta kroz zagovaranje u praksi.

Ovo je drugi poziv u okviru Programa, u okviru koga će biti podržano 10 organizacija civilnog društva. Rok za podnošenje predloga projekata je četvrtak, 30. januar 2020. godine do 23 sata i 59 minuta

Podnošenje predloga projekata za učešće na Programu se vrši isključivo elektronskim putem preko onlajn platforme javnozagovaranje.bos.rs Predlozi projekata koji budu dostavljeni na drugi način neće biti razmatrani, a više informacija možete pronaći OVDE.

Za sva pitanja i nedoumice, BOŠ tim vam stoji na raspolaganju putem imejla: javnozagovaranje@bos.rs

Izrada ove internet stranice omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Sadržaj stranice isključivo je odgovornost Beogradske otvorene škole i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.